05.07.2020г. 

КОМски траверс SkyRUN

Берковица
https://www.facebook.com/events/797441020703676/
КОМски Траверс Skyrun

🏃‍♂️⛰🏃‍♀️Заповядайте на състезанието по планинско бягане Комски Траверс Skyrun.

Ще има две трасета, късо и дълго.

🏡 Старта (надморска височина 1500 метра) и на двете трасета, ще бъде даден от новата Хижа Ком. 🏡

▶️Късото трасе с дължина 8 км се качва до едноименния връх Ком (с надморска височина 2016 м ), първа контрола и подкрепителен пункт и се връща по същия път до хижата.

▶️Къстото трасе върви по туристическата маркировка до връх Ком общата денивелация е около 600 метра.

Дългото трасе с обща денивелация около 1500 метра и дистанция около 16.6 км ще стартира също от хижа Ком-нова . Трасето е много технично минава през връх Ком, бяга се по главно Старопланинско било. На 1 км след върха, ще се намира друга контрола която ще ви упъти няма да има храна и вода) към стремглаво спускане по една позабравена местност наречена Тузлата изчистена и маркирана от нас . По средата на спускането ще има още една контрола (няма да има храна и вода) . Спускането е технично има паднала гора на места . След спускането следва водохващане и заравняване където най-накрая ще може да потичате , минава се покрай един 10 м водопад и се отправяте , към контрола(храна , вода) Хайдушки водопади (790 м надморска височина )....от там започва "качването" по скоро лазенето към финала на хижа Ком . Трасето е идея на Александър Александров и е гарантирано запомнящо се . По трасето ще има общо два подкрепителни пункта с храна и вода, и 1 контрола на които няма да има храна . Вечерта преди старта ще се проведе мотивационно събиране ( скара и бира ) в боровата гора около хижата където ще бъде и палатковия лагер ⛺🏕.

Записване започва още от 7 и 30, награждаването ще бъде също на хижа Ком.🏡


💰Такса участие :
късо трасе 20 лева
дълго трасе 30 лева

🕰Старт 10 часа

➡️Късо бягане категории
Девойки
Юноши
Мъже
Жени

➡️Дълго бягане 🔞. Няма да бъдат допускани девойки и юноши на дългото трасе .🔞
Жени 19 до 39
Мъже 19 до 39
Жени 40 плюс
Мъже 40 плюс

Регистрация

Декларация / Договор за участие
  1. Участникът има навършени 18 години.
  2. Ако участникът няма навършени 18 години, прилага писмено съгласие за участие от родител/настойник при получаването на стартовия номер.
  3. Участникът приема за своя сметка потенциалната опасност за здравето и живота си при участие в състезанието. Основните рискове могат да бъдат причинени от но не само терена, случайни предмети, оборудване, екипировка, личното му физическо състояние, метеорологични условия, автомобилен трафик и други независещи от организаторите условия.
  4. Участникът декларира, че е физически здрав и действията му не са противопоказни на лекарско предписание.
  5. Участникът е съгласен настоящия договор за освобождаване от отговорност да бъде използван от организаторите на състезанието и декларира, че носи отговорност за действията си по време на протичането му.
  6. Организаторите и другите участници не носят никаква отговорност в случай на претърпени от участника материални щети, кражба на имущество, физически травми, инвалидност или смърт, както и за всички други възможни злополуки по време на състезанието. Участникът е съгласен споменатите в тази точка физически и юридически лица да бъдат обезщетени и защитени от всякакъв вид искове и оплаквания на трети лица в следствие на моите действия по време на състезанието.
  7. Участникът дава съгласието си да получи медицинска помощ при нараняване и травма.
  8. Участникът е наясно, че настоящият договор за освобождаване от отговорност се прилага в границите на законовите разпоредби на Република България.
Приемам условията
Име/Фамилия *
Дата на раждане
Категория *
Имейл *
Телефон *
Клуб, организация
Код за проверка