17.05.2020г. 

У царството на ТрибАлете

Враца, Врачански Балкан
У царството на ТрибАлете - Състезание по планинско бягане

Действието се развива сред най-красивите места на ВРАЧАНСКИ БАЛКАН за трета поредна година.
Има от всичко по много : прекрасни карстови пътеки, гористи в ниската част и с драматични открити гледки към Искърското дефиле по основното било. Ще минете по най-атрактивната водопадна Еко пътека в България - „Боров камък” с над 10 водопада. На места - земни пътища с предимно твърда настилка.

Дивно и диво !!!
(Кои са ТрибАлите? Това е древен народ, населявал територията на половината на днешна Северна България, Югозападна Румъния и Източна Сърбия. Освен че имат високо развито земеделие, скотовъдство и занаятчийство, правят НА ПОПАРА одриският цар Ситалк, Филип Македонски и сина му Александър, наречен после "Велики", който взима от тях воини за своя авангард при "завладяването" на света).
За повече информация тук и в Гугъла:
http://ivonti10.blog.bg/history/2015/06/07/sirm-vladetel-na-tribalite-bylgarite.1367065
http://paraskeva.narod.ru/Tribali.htm

СТАРТ/ФИНАЛ: Малко нагоре от центъра на село Згориград (община Враца),
10:00ч заранта.
https://goo.gl/maps/uaJjc5uJLcw

На финала - ще бъде у гората. Домашни тУрти (домашно месени лебове за тия къде не знаат кво а тУрта). Чушки на скара за тия къде не едът мЕсо, още кюфтета и кебапчета, бира, вОда. МУЗИКА (секаква) и много много щуросванье и добро настроение !!!

Зписване на мЕсто
- 20лв за късо трасе
- 40лв за дълго трасе (звършилите дългото са с ранг Полу-богове и Богини)

Категории:
Късо трасе - жени, мъже, юноши и девойки
Дълго Трасе - жени е мъже (над 18г), юноши и девойки няма да бъдат допуснати за дългото трасе.


Трасе 30км, близо 2000м Сумарна положителна денивелация.
ОПИСАНИЕ
Тръгва се малко над центъра на с.Згориград. Минава се по екопътеката „ Боров Камък” по живописен каньон с водопади. В горната й част се продължава по долината на рекичката, минава се през старата мина и се достига до премката Ушите – контролен и подкрепителен пост. Продължава се по билната панорамна част на планината, изкачва се връх Кръстанова могила, минава се по Кобилини стени, излиза се на голяма кръгла поляна. Следва прекрасно спускане към с. Очин дол през всякакви терени. Минава се през селото и в края му се намира контролен и подкрепителен пункт – Туристическа база-лагер на ПП „Врачански Балкан”. Оттам по земен път леко надолу до махала Рекъта. Следва съдържателно изкачване обратно до премката „Ушите”. Продължава се към горната част на мината. Следва кратко спускане по земен път с коловози. По пътека се стига до финала.

Трасе 13км, 1000м Сумарна положителна денивелация
ОПИСАНИЕ
Тръгва се малко над центъра на с.Згориград. Минава се по екопътеката „ Боров Камък” по живописен каньон с водопади. В горната й част се продължава по долината на рекичката, минава се през старата мина и се достига до премката Ушите – контролен и подкрепителен пост. Изкачва се връх Бук. Спускане до земен път с коловози. По пътека се стига до финала.

Регистрация

Декларация / Договор за участие
  1. Участникът има навършени 18 години.
  2. Ако участникът няма навършени 18 години, прилага писмено съгласие за участие от родител/настойник при получаването на стартовия номер.
  3. Участникът приема за своя сметка потенциалната опасност за здравето и живота си при участие в състезанието. Основните рискове могат да бъдат причинени от но не само терена, случайни предмети, оборудване, екипировка, личното му физическо състояние, метеорологични условия, автомобилен трафик и други независещи от организаторите условия.
  4. Участникът декларира, че е физически здрав и действията му не са противопоказни на лекарско предписание.
  5. Участникът е съгласен настоящия договор за освобождаване от отговорност да бъде използван от организаторите на състезанието и декларира, че носи отговорност за действията си по време на протичането му.
  6. Организаторите и другите участници не носят никаква отговорност в случай на претърпени от участника материални щети, кражба на имущество, физически травми, инвалидност или смърт, както и за всички други възможни злополуки по време на състезанието. Участникът е съгласен споменатите в тази точка физически и юридически лица да бъдат обезщетени и защитени от всякакъв вид искове и оплаквания на трети лица в следствие на моите действия по време на състезанието.
  7. Участникът дава съгласието си да получи медицинска помощ при нараняване и травма.
  8. Участникът е наясно, че настоящият договор за освобождаване от отговорност се прилага в границите на законовите разпоредби на Република България.
Приемам условията
Име/Фамилия *
Дата на раждане
Категория *
Имейл *
Телефон *
Клуб, организация
Код за проверка