Районът на Северозападна България и Западна Стара планина е мястото, където осъществяваме нашата дейност.

Организираме състезания по планинско бягане, планинско и шосейно колоездене, дуатлони, водене по културни и природни забележителности. Това ни позволява да отвоюваме от забвение пътеки и туристическа инфраструктура.

Създадохме това сдружение, за да допринесем по значим начин за нашия край, и да създадем среда, където се ценят високо и се култивират, както спорта сред природата, така и принципите и енергията, които той носи. В момента обществото има нужда от насърчаване към активния отдих и спортните мероприятия на открито, за бъде по-здраво, по-усмихнато и по-енергично, по-свързано с майката Земя и родната ни дивна България!

За актуална информация, следете ни във Facebook:

https://www.facebook.com/bgeventsandguiding/

Александър 

Александър Алекснадров от гр Враца. Завършил ПМГ „Акад. Иван Ценов“, гр.Враца с профил „Химия и английски език“. Магистър по „Начална училищна педагогика“. Спортува планинско и шосейно колоездене, ски бягане, планинско бягане и плуване. Първия човек от нашия край изминал 420 км с велосипед за 15 часа. 

Александър Александров от повече от 15 години се занимава с колоездене и е натрупал богат опит и познание, както в техническата поддръжка на велосипеди, с което се занимава професионално от няколко години, така и в индивидуалното консултиране и сглобяване на персонализирани модели - изцяло според нуждите и възможностите на човека, решил да започне този спорт, или за професионалиста, който иска да се развива в тази област. 

Занимава се активно с водене на туристи и популяризирането на недокоснати и дивни кътчета по нашия роден северозападен край.  

Занимава се също и с планинско бягане и плуване, ски бягане и други спортове, като обича да експериментира и да предизвиква постоянно себе си.

Това е и откривателя на нови трасета на BG EVENTS AND GUIDING, който неуморно броди из гори и планини за да предостави на вас, колоездачи и бегачи, най-приказните гледки и спиращи дъха пейзажи.

Съчетал в себе си лидерски и комуникационни дадености и умел организационен дух, успява да се свърже с множество хора и институции, съвместно с другите членове на екипа, за да направи възможни, понякога на цената на големи общи усилия, състезанията на които можете да се насладите. .

Станислава 

Станислава Цветанова, Магистър -филолог (“L’Órientale” – Università degli studi di Napoli), владее италиански, английски, френски, испански и немски. Привърженик на здравословното хранене и природосъобразния начин на живот. 


Станислава Цветанова, израстнала в град Враца, прекарва повече от 10 години в Неапол, където завършва образованието си. След като получава възможност да работи онлайн, като исктински дигитален номад и патриот се завръща в родния си град Враца, където започва да търси различни възможности да допринесе за доброто на общността и подобряването на средата. 
Привърженик на целесъобразния и естествен начин на живот осъзнава, че когато човек е в допир с природата, може да бъде напълно себе си и да се докосне и да се слее с целта, за която се е родил на тази Земя, тя решава да сътрудничи активно на вече сформирания екип на Александър и Иван за разрастване на спорта на открито в Северозападния край.

Благодарение на тях открива много прекрасни места, които за съжаление дори родените по този край не познават. 

В екипа на BG EVENTS AND GUIDING, Станислава отговаря за дигиталната част на популяризирането на събитията им, както и за различни административни въпроси. Участва понякога в маркирането на трасето и изготвянето на снимков материал при промотиране на събитията.

През свободното си време, Станислава се занимава активно и с йога, Пилатес и с различни методи за личностно израстване, целящи да балансират както тялото, така и ума.

Иван  

Планински водач с 20г. стаж , 13г. инструктор по планинско колоездене, екскурзовод, завършил „Международен Туризъм“ в УНСС. Владее френски, английски, руски и испански език.  
Иван Стоянов участва през 2010-2011г. като експерт в разработването на 250км маршрути за планинско колоездене на 3 нива в Северозападна България. 

Основоположник и организатор на популярното състезание по планинско колоездене Rocks ‘n Roll Белоградчик. 

Обича природата и стихиите, народните песни (които понякога изпълнява), бивш певец в юношеските си години в дет-блек група. Уважаващ напоследък Amon Amarth, Insomnium и др. подобни.